Följ oss

Är NFT en bubbla?

Underhållning

Är NFT en bubbla?

Är NFT en bubbla?

Försökt mig på att förstå NFT länge nu. Förstår konceptet av det, du äger ett digital verk, förstår bara inte vem som kom på att vi nu ska värdera vardaglig ”konst” till miljonbelopp? Vem köper NFT? Känner ingen som lägger sina besparingar på NFT. Minns dock när bitcoin kostade hundralappar och jag hade aldrig köpt bitcoin vid den tiden heller.. 

Det som en gång var en glödhet marknad som drevs av FOMO under kryptotjurmarknaden 2021 är nu bara en droppe, med handelsvolymen på den populäraste NFT-marknaden, OpenSea, ned 99% på knappt fyra månader..

Den 1 maj behandlade OpenSea rekordstora 2,7 miljarder USD i NFT-transaktioner, men på söndagen registrerade marknadsplatsen bara 9,34 miljoner USD, enligt data sammanställd av DappRadar. Företaget registrerade 24 020 användare på söndagen, ungefär en tredjedel färre än när det nådde sitt rekordstora transaktionsnummer i maj.

Den massiva nedgången i volym på NFT-marknaden har sammanfallit med en kraftig nedgång i kryptopriserna. Den mest populära kryptovalutan, Bitcoin, har minskat med nästan 57 % sedan årets början till 20 276 $. Den näst mest populära kryptovalutan efter börsvärde, Ethereum, har sjunkit med cirka 59% till 1 528 $ under samma period.

Eftersom handelsvolymer och kryptopriser har fallit under en nedgång som har kallats ”kryptovinter” har golvpriserna för de mest populära NFT-kollektionerna, som indikerar det lägsta priset som en NFT i samlingen säljer för, också rasat.

Normpriset för den mest populära NFT-kollektionen, Bored Ape Yacht Club, sjönk med 53 % till 72,4 Ether (cirka 110 000 $) från och med måndagen, från en högsta nivå på 153,7 Ether den 30 april, enligt CoinGecko. En annan populär NFT-kollektion, CryptoPunks, har minskat med 19 % från sin topp i juli.

Försöker starkt intala mig själv att mina 34 år ”gammal” fortfarande är en relativ ung ålder, sen kommer någon och säger att dem här bilderna på apor är värda en miljon kronor? Då är jag redo att checka ut. Hur kan alla helt plötsligt komma överens om att detta är värt 1 miljon kronor? 

Vad är skillnaden mellan NFT och en digital konstnär som äger upphovrätten för sin konst och sen kan sälja dem rättigheterna?

Här är en digital bild av mig som jag äger, tar emot bud över 10.000kr i PM

 

Eller så köper du den här samlingen apor för 1 miljon kr…

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen