Följ oss

Årets hockeyfest AIK – DIF

Poddar

Årets hockeyfest AIK – DIF

Djurgården Hockey

Årets hockeyfest AIK – DIF

Igår hade vi som även följer hockeyallsvenskan en chans att se årets hockeymatch. Derbyt mellan AIK och Djurgården var både en fest på läktaren som på isen. Över 13 000 åskådare på ett derby som hockeysverige inte upplevt på åtta år och publiken skötte sig fläckfritt.
 
Ljudnivån inne i Globen var enorm och som den soffpotatisen jag var i går så hade jag ändå gåshud när de båda supportergrupperna drog i gång.
 
 
Detta va en hockeyfest som borde utspelat sig i landets högsta liga. Jag är och kommer alltid att vara av åsikten att det behövs Stockholmslag i SHL helst två då denna stämning har varit saknad.
 
Vad kan vi säga om matchen då, svängig, spännande och väldigt högt underhållningsvärde. Både spelare och tränarna höjde sig flera snäpp främst i AIK som har en sämre trupp på pappret men ändå hade flera chanser att avgöra både i fulltid och i övertidsperioden.
 
Djurgården är ett mer offensivt och skickligt lag vilket syntes under stora delar av matchen medens AIK förlitade sig mer på blod svett och tårar i sitt spel.
 
Två andra reflektioner som jag tar med mig är hur lugn Djurgårdens 19 åriga målvakt ändå var under matchen samt att domarnivån i mina ögon låg på en väldigt bra nivå där inget av lagen hade någon fördel.
 
Sen vill jag bara nämna hur kul är det inte att få se Linus ”trollgubben” Klasen i svensk hockey igen. Han va utan tvekan banans bästa spelare igår.
 
BILD: SVT
Emil Dufva

Örebros hetsigaste Luleå supporter Big swinging DICK at bortastå!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Poddar

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen