Följ oss

Att vägra regnbågsfärgerna i NHL

Sport

Att vägra regnbågsfärgerna i NHL

Att vägra regnbågsfärgerna i NHL

I natten var det dags för Pride-Night i NHL och i mötet mellan Philadelphia Flyers och Anaheim Ducks vägrade Ivan Provorov att vara med på uppvärmningen iförd Prideinspirerade tröjor.
 
Han spelade däremot själva matchen. Hans agerade har nu mötts av stark kritik på sociala medier.
Provarov förklarar sitt agerade på följande sätt:
 
”I respect everybody and I respect everybody’s choices, my choice is to stay true to myself and my religion”
 
Han hävdar att valet att inte ha på sig Pride tröjan är på grund av hans religion som Ortodox Kristen.
Han försvarades även av sin coach John Tortorella som sa detta om händelsen:
 
”With Provy, he’s being true to himself and to his religion. This has to do with his belief and his religion. That’s one thing I respect about Provy — he’s always true to himself”
 
Provorovs agerade och förklaring möttes av kraftig kritik på sociala medier där bland annat Pierre Le Brun på TSN skrev följande på twitter:
Detta är en frågeställning som enligt mig är svår, vad väger tyngst? Yttrandefriheten eller religionsfriheten, eller är det kanske det sociala trycket från samhälle?
 
Det finns i mina ögon inget rätt eller fel då jag håller religionsfriheten lika högt som yttrandefriheten och att alla ska vara lika värda oavsett hudfärg eller sexuell läggning.
 
Vem har rätt rätt att kritisera någons religion och tro? Då religionsfrihet är en av grundpelarna i det demokratiska samhället? Ivan Provorov blir nu stämplad och uthängd som homofob i media och på sociala medier och hatiska kommentarer haglar in på Provorov och Flyers sociala kanaler..
 
Är det verkligen upp till arbetsgivaren Philadelphia Flyers att tvinga på en spelare ett ställningstagande som i detta fall Provorov inte är bekväm i.. 

NHL släppte precis ett uttalande om saken och fördömde inte Ivan Provorovs agerande ”Spelare är fria att bestämma vilka initiativ de ska stödja, och vi fortsätter att uppmuntra deras röster och perspektiv på sociala och kulturella frågor.”

Emil Dufva

Örebros hetsigaste Luleå supporter Big swinging DICK at bortastå!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Sport

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen