Följ oss

Berusad eller var detta en snurrig omgång?

Bilder

Berusad eller var detta en snurrig omgång?

Berusad eller var detta en snurrig omgång?

Snurrig omgång och en del frågetecken så här direkt efter målgång..

Okej, så det var ett ganska standardlopp fram till varv 45 när Yuki Tsunoda började få problem med sin bil på banan. Ursprungligen stoppade han sin bil på banan och hävdade att ett däck var löst och fick sedan höra från hans team att allt var bra. Så han fortsatte med loppet i mycket lägre hastigheter.

Han bestämde sig för att gå in på depå efter varvet, byta däck och låta sitt team ”justera sitt säkerhetsbälte”. Efter cirka 4 varv stannar Yuki sedan helt och hållet sin bil och sätter in en virtuell säkerhetsbil.

Det är nu det blir intressant, om Yuki inte hade stannat mitt på banan, så kändes det som att Lewis Hamilton skulle ha kunnat gått om Max Verstappen.

Hamilton hade fräschare däck och Max skulle ha behövt köra in för ett däckbyte. Men med denna VSC utplacerad, gav det Max Verstappen en chans att gå in på depå och inte förlora sin position.

MYCKET viktigt är att komma ihåg att Yukis team, AlphaTauri, är ett syskonteam till Red Bull.. Jag kanske har foliehatten på, virrar in mig med folie runt huvudet i skrivande stund.. 

Kanske inte ger Max tillräckligt med beröm för sin körning, han gav ju faktist upp P1 när han senare åkte in och ändrade till , vad var det? Medium-mjuka-däck? Lyckades sen snyggt ta tillbaka P1 från Lewis, Lewis som halkade ner och hamnade utanför pallplats den här gången, P4..

Det verkar som att Lewis och teamet strulade till det eller som Lewis ropade ut över radion..

I can´t belive how much you guys screwed me

Russell, Verstappen och Leclerc hade alla fördel av den mjuka blandningen. Formel 1 är till stor del strategi och som i vilket krig som helst så faller det inte alltid väl ut och idag var det Hamilton som var på den förlorande kanten.

Till något tråkigt så fortsätter Ferrari att vara  det rullande skämtet med Formel 1. Först lyckades de ge Carlos Sainz en depåstopptid på 12,7 sekunder (genomsnittet är ca 2,5) OCH lyckades lämna kvar däckpistolen som Checo körde över.. KOM IGEN NU 

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Bilder

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen