Följ oss

Premiär för svenska filmen Dogborn

Premiär för svenska filmen Dogborn

Tvillingarna lever under radarn, hemlösa och osynliga för samhället. Ett oväntat jobberbjudande tycks ta dem närmare drömmen om ett hem. Allt de behöver göra är att transportera varor från punkt A till B. Men när varorna visar sig vara människor som ska skjutsas till diverse ”kunder”uppstår en konflikt mellan syskonen.

Det är ingen idé att hymla om det: Dogborn är en historia om ett tungt ämne.

Så långt är vi med.

Men frågan är om filmen blir en klassiker som t.ex. Lilja 4-ever eller om Silvana Imam hellre borde fortsatt med musiken istället?

Tvillingarna lever under radarn, hemlösa och osynliga för samhället. Syster (Silvana Imam) är en tickande bomb, Bror (Philip Oros) har inte sagt ett ord sen de flydde sitt hemland. Ett oväntat jobberbjudande tycks ta dem ett steg närmare drömmen om ett riktigt hem.

Allt de behöver göra är att transportera varor från punkt A till B. Men när varorna anländer i form av två unga tjejer så uppstår en konflikt mellan syskonen. Under två intensiva dygn ställs de inför ett livsavgörande dilemma – hur långt är de beredda att gå i sin kamp för överlevnad? DOGBORN är Isabella Carbonells långfilmsdebut. Hon belönades med pris för Bästa regissör under 40 vid världspremiären på Venedig filmfestival.

Sam och Sebbe Snackar

Sam & Sebbe Snackar, för dig som är intresserad av film och serier! Generellt recenserar vi bioaktuella filmer, men då och då kanske vi recenserar en filmklassiker eller serier som vi tycker är intressanta för tillfället.

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Poddar

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen