Följ oss

Domarkvalitén i SHL

Sport

Domarkvalitén i SHL

Domarkvalitén i SHL

Matchstraffet på Shinnimin i helgen som dödade matchen totalt var något av det mest pinsammaste jag sett på flera år i SHL. Efter senaste tidens konstiga bedömningar från SHL domarna och disciplinnämnden (som borde döpas om till Lotterinämnden). Detta har gjort jag allt mer tappat intresset för SHL hockeyn då matcherna allt mer avgörs av dåliga domslut.
 
Att domarna får fortsätta sin skyddade verksamhet utan att varken spelare eller ledare får ifrågasätta utan att riskera böter är hål i huvudet enligt mig.
Mitt förslag är att det borde finnas ett bötessystem även för domare samt att även domarna ska kunna bli avstängda för att de missköter sitt jobb. Att domare missar saker i undermatcher är tyvärr mänskligt men när man dömer vissa spelare hårdare och att man ger kompensationsutvisningar borde bli straffbart.
 
I Shinnimins fall så gissar jag att matchstraffet var en kompensation för hans eftersläng tidigare i matchen. Denna händelsen närt han slog en Växjöspelare i mellangärdet borde absolut ha straffats och jag skulle inte ha nåt emot att detta granskades i efterhand men att sedan leta fel och ta ett matchstraff för en crosschecking som inte ens tar i ansiktet rent tjänstefel.
 
Det är dags att domarkåren faktiskt granskas och att nivån höjs hos både domare och disciplinnämnden för just nu är det så att jag personligen överväger att säga upp Cmore tack vare denna usla nivå.
Emil Dufva

Örebros hetsigaste Luleå supporter Big swinging DICK at bortastå!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Sport

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen