Följ oss

Eldriven äventyrsmotorcykel från Zero

Eldriven äventyrsmotorcykel från Zero

Äventyrsmotorcykeln för dig som planerar en resa på max 29 mil.

Zero

För någon som kör hoj och gillar ljudet av en förbränningsmotor och lukten av bensin så är det svårt att förälska sig i en elektriskt motorcykel. Här kommer ändå en äventyrshoj som ser spännande ut, problemet är väl att bara lyckas komma 29 mil, hela grejen med äventyrshoj är väl att man ska lägga en del mil bakom sig och ge sig ut på ett äventyr? Ett äventyr som kanske inte ska ta stopp i nästa stad?

Det vi ser här är Zero Motorcycles senaste modell DSR/X. Den bygger på samma plattform som modellerna SR/F och SR/S men är uppdaterad på en rad punkter för att fungera som en äventyrsmotorcykel. Ramen är förlängd och förstärkt vilket har gjort det möjligt att öka storleken på batteriet och den här ska ha en räckvidd på upp till 29 mil. Även motorn har mer knuff och vridet ligger i denna på 225 newtonmeter, hästkraftsantalet på 100. Toppfarten ligger på 180 km/h och drivremmen har ökat i storlek från 20 till 25 millimeter. Batteripacket är på 17,3 kWh och det finns en ombordladdare på 6.6 kW som ska hjälpa till att tanka från 0-80 procent på två timmar. Hojen väger in på 247 kilo.

Börjar säljas nu och kostar från 24.495 dollar. zeromotorcycles.com

Prislappen på skrämmer än lite också, för dem pengar så vill man kunna ta sin hoj ut i öknen eller genom Asien, inte superlätt att bara koppla upp hojen mot ett uttag och ta en fika på vissa ställen.

Antar att hojen passar folk som vill ”äventyra” till Ica maxi, köpa lite vegansk cornfärs till fredags tacosen innan det är dags att gå tillbaka till sitt mediajobb inne i stan. 

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Bilder

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen