Följ oss

Filmningarna som förstör hockeyn?

Bilder

Filmningarna som förstör hockeyn?

Filmningarna som förstör hockeyn?

Efter lite mer än en veckans frånvaro så är jag nu tillbaka!

Den senaste tiden har präglats av diskussionen kring filmningarna och att SHL ska ta i med hårdhandskarna mot dessa.

Shinnimin straffades och lika så Calle Clang. Jag tycker det i sak är bra att man tar tag i detta otyg men frågan är om det går att stävja då idrottsmän gör allt för att vinna. Som en av seriens bästa filmare sa:

Jag vinner hellre på fusk!

Det bästa är kanske att media hänger ut de som filmar för titta bara på Shinnimins match mot Malmö. Under hans tid i Luleå så har jag aldrig tidigare sett honom så bra och skridskostark. Det viktiga är att nivån läggs på en bra nivå då det inte får bli en hetsjakt vilket jag kan tycka det blivit i Shinnimins fall.

När det kommer till torsdagens omgång så är det tre saker jag tar med mig Matchstraffet på Adam Edström (Rögle). Är inget matchstraff. Visst tacklingen tar i huvudet men situationen som Lindqvist sätter sig i är helt oacceptabel. Adam Edström upptäcker Lindqvist sent som kommer in lågt och spänner sig för att själv inte riskera skada i kollisionen. Att den tar i huvudet är en ren olyckshändelse.

HV71 åker på sin andra 3–0 förlust för säsongen och har endast en övertidsseger så här långt. Jag trodde HV skulle vara ett topplag i år men börjar revidera de tankarna mer och mer. Frågan är var felet ligger då laget har hur hög potential som helst i den truppen man besitter. Frågan är om inte Tommy Samuelsson är fel man att träna laget.

Sist och inte minst så måste jag skriva om Malmö mot Luleå. Luleå ett lag jag varit kritisk mot under början av säsongen där jag anser att spetsen saknas i form av en till två spetslirare. Jag har varit negativ mot både Rask och Fröberg och deras spelsätt. Fröberg har sedan han kom till Luleå känts vek och feg i närkamperna och Rask känns som han bara åker men bidrar sällan till farliga lägen. Av detta syntes inget av mot Malmö. Detta va första matchen där hela laget krigade för varandra och där Rask, Shinnimin och Fröberg var bäst på plan. Är det en repris på förra året vi ser där det även va där Luleå vände efter 5 raka förluster. Kommer det in en spetslirare nu också så som Lepistö gjorde förra året då tror jag på SM-final till våren igen.

Emil Dufva

Örebros hetsigaste Luleå supporter Big swinging DICK at bortastå!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Bilder

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen