Följ oss

Flickvännen som inte existerade..

Flickvännen som inte existerade..

En ny Netflix-dokumentär, Untold, ser tillbaka på tabloiddramat genom en sympatisk lins

Netflix

Vid 2009 fanns det ingen vanlig term för människor som låtsades vara någon som de inte var online.

Detta förändrades ett år senare när Nev Shulmans dokumentär Catfish kom och introducerade oss alla till ett fenomen som verkade växa mer och mer för varje dag.

Filmen blev en långvarig MTV-reality-serie, där offren avslöjade sina onlineälskare för vem de verkligen var och även om det fanns många otroligt chockerande berättelser om identitetsbedrägerier och missbruk av förtroende, var en relation den missade den amerikanska fotbollsspelaren Manti Te’o och hans ”flickvän” Lennay Kekua.

Det var stora nyheter på den tiden, och Te’o blev måltavla för förlöjligande i pressen och på TV när sanningen kom fram.

The Girlfriend Who Didn’t Exist, en dokumentär i två delar som kommer som en del av Netflix Untold-serie, återbesöker den märkliga historien – och avslöjar vem han egentligen pratade med.

Netflix

Redan 2012 var Te’o en stigande collegesportstjärna och en talang i NFL-världen. Han var en linebacker för Notre Dame, och det verkade som om att en fantastisk idrottskarriär var en säkerhet.

Så den 11 september drabbades han av en dubbel tragedi: både hans mormor, Annette Santiago, och flickvän, Lennay Kekua, dog samma dag.

Hans flickvän var en 22-årig student vid Stanford-universitetet som inte bara hade överlevt en bilolycka, utan sedan dog i leukemi. 

Naturligtvis tog media upp denna mycket känslomässiga berättelse om en fotbollsspelare som drivs av förlusten av en älskad, kan inte bli så mycket mer amerikanskt, gud och kärleken.. Men så grävde  den då lilla sporttidningen Deadspin en del i historien.

I en avslöjande artikel, efter ett anonymt e-posttips, undersökte publikationen den avlidna Kekua. Specifikt fyra månader efter hennes förmodade död avslöjade reportrarna Timothy Burke och Jack Dickey att hon inte existerade..

Media exploderar och Manti´s liv och karriär vänds minst sagt upp och ner, dokumentärer ger Mani en form av upprättelse, ger iallafall en förståelse. Han har antagligen genom att blivit utskämd inför öppen ridå inför hela amerikanska folket samtidigt som han förlorat miljoner.. DOLLAR, i potentiella sponsorer och kontrakt.

Dokumentären är galen och verkligheten överträffar fantasin i vanlig ordning!

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen