Följ oss

Hall of Fame 2022

Hall of Fame 2022

Nu har cermonin för spelarna som tagit plats i Hockey Hall of Fame 2022 ägt rum.  
Tre stycken av sex spelare är svenskar och den mest självklara av dessa måste vara Ottawas eviga kapten Daniel Alfredsson.
De andra två svenskarna på listan var Daniel och Henrik Sedin. Deras utnämning har varit diskuterad på sociala medier i flera månader på andra sidan atlanten. Och jag kan bara stämma in att de inte känns självklara first-ballot Hall of Fame spelare.
Hall of Fame – NHL
Absolut har de varit framgångsrika och är Vancouvers bästa poänggörare (Henrik) och bästa målskytt (Daniel), men i mina ögon har de inte stuckit ut så mycket i ligan att ta denna plats.
 
Det starkaste argumentet mot att de skulle vinna är deras poängskörd. Under deras första fyra år så snittade de endast 38 poäng i snitt per säsong och under deras sista sex säsongerna snittade man bara 54 poäng.
Detta är alltså rätt svag statistik på tio av deras sjutton säsonger i värdens bästa liga.
 
Sätter man detta i kontext med vad Daniel Alfredsson producerade i Ottawa så faller bröderna Sedin väldigt kort.
Nu är det ju så att dessa tre spelare nu valdes in i Hall of Fame men fanns det andra spelare som möjligen skulle kunnat utmana Bröderna Sedin? Som jag ser det så Är Henrik Zetterberg ett mer självklart val då jag personligen anser att han gjort mer för sitt lag och vunnit mer. Rick Nash är också en spelare som jag anser skulle kunnat utmana Bröderna Sedin om en av platserna.
 
Ser både Nash och Zetterberg som mer kompletta spelare än både Henrik och Daniel. Det finns i mina ögon ett stort ”OM” i deras fall.
Skulle Bröderna Sedin vara lika bra om de inte fått spela ihop under 17 år i ligan?
Det finns många om och men och sedan finns det flera spelare från tidigare Hall of Fame klasser som borde gått före. Alexander Mogilny borde varit en Hall of Fame spelare i mina ögon långt före bröderna Sedin.
Buffalo Sabres – official
Mogilny har större framgångar en intressantare historia och en betydligt bättre poängproduktion än någon av bröderna Sedin.
 
Theo Fleury är en annan spelare som inte heller har blivit invald i Hall of Fame vilket i mina ögon är en skandal. Han visade att korta spelare kunde spela i NHL, han har ett bättre poängsnitt samt även vunnit Stanley Cup. Vilket faktiskt inte bröderna Sedin har gjort.
Menar jag då i mitt resonemang att de aldrig skulle bli invalda i Hockey Hall of Fame? Absolut inte men det finns de som för borde valts in före dem och jag såg inte att de skulle bli invalda första året de var tillgängliga.
Emil Dufva

Örebros hetsigaste Luleå supporter Big swinging DICK at bortastå!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen