Följ oss

Har Paul Pogba blivit kidnappad?

Bilder

Har Paul Pogba blivit kidnappad?

Har Paul Pogba blivit kidnappad?

Juventus-stjärnan Paul Pogba har blivit indragen i en extraordinär historia som involverar påståenden om utpressning och andra hot, efter en bisarr serie videor som postats på sociala medier av hans äldre bror, Mathias.

Rapporter i Frankrike från nyhetsbyrån AFP, och andra, tyder på att fransk polis har inlett en utredning, efter att den VM-vinnande mittfältaren hävdade att han var föremål för ett utpressningsförsök av ett ”organiserat gäng”

Gänget ska även ha skrämt den franske Juventusstjärnan flera gånger efteråt, bland annat vid klubbens träningsanläggning. Det var i Turin han kände igen sin bror Mathias, som han har en frostig relation med, bland de misstänkta. Efter detta ska Paul ha meddelat klubbens advokater som i sin tur bestämde sig för att kontakta polisen, skriver France Info.

Sent under söndagskvällen svarade Mathias på ovan nämnda förhörsuppgifter.

”Jag dog nästan på grund av dig, du lämnade mig på botten och spelar oskyldig. När allt är sagt kommer folk se att det inte finns någon större fegis, större förrädare och hycklare än du på denna jord” skriver han bland annat på Twitter.

Den äldre brodern Pogba lovade att göra ”stora avslöjanden” om sin bror och även avslöja ”mycket viktiga saker” som involverade Paris Saint-Germains superstjärna.

Mathias har sedan dess hävdat att Pogba har spenderat miljoner på häxkonst i ett försök att undvika att få skador.

Enligt en rapport har Paul Pogba, som en del av polisutredningen, berättat för franska myndigheter att han blev hotad av barndomsvänner, sin bror och två huvklädda män, beväpnade med automatgevär.

Publikationen antyder också att han släpades in av gänget till en lägenhet i Paris i mars månad i år och hotades.

Juve-mittfältaren sägs hävda att gänget kräver 13 miljoner euro av honom för ”tjänster som tillhandahållits” under åren, som det hävdas inkluderar väpnat skydd.

Kidnappningen är ytligare en del av att de kriminella gängen över hela världen tar sig in i sporten, uppgjorde matcher, utpressade agenter och spelare, personliga hot och även rån i hemmet. 

Även om sportspel fortfarande inte är lagligt överallt är den globala marknaden är den ofantligt stor och lukrativ. Storleken på sportspel och lotterimarknaden över hela världen uppgick till 194,63 miljarder US-dollar 2021, en ökning jämfört med föregående års totalsumma på nästan 173 miljarder US-dollar.

Senaste svenska fotbollsspelaren att bli utsatt för kriminella gäng var Robin Olsen. 

”Svenska landslagsmålvakten Robin Olsen utsattes för ett rån i sitt hem i helgen, samtidigt som hans hustru och två barn befann sig i hemmet. Stjärnan fördes under knivhot runt i bostaden för att lämna över värdesaker.” https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/uppgifter-robin-olsen-ranad-i-sitt-hem-hotad-med-machete/

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Bilder

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen