Följ oss

Historiskt VM och fake fans?

Bilder

Historiskt VM och fake fans?

Historiskt VM och fake fans?

Historiskt på så sett att detta kommer gå till historien som något av det kanske konstigaste som genomförts och framtiden kommer nog fördöma att det genomfördes. 

Fansen verkar redan ha kommit till Qatar för VM, de virala klippen har dock skapat en del frågetecken..

Värdlandet Qatar har anklagats för att ha betalat skådespelare för att porträttera fansen inför fotbolls-VM, dagar innan turneringen drar igång. Flera videor har släppts av supportrar som intar Dohas gator, men det har funnits frågor om legitimiteten hos fansen i klippen.

Videos cirkulerar på TikTok från Qatar där  Englands, Brasiliens och Portugals fans bland flera andra nationer vid turneringen,  kommentarerna har varit fyllda med rädsla för att Qatar har betalat skådespelare för att spela rollen som fans vid turneringen för att marknadsföra landet.

Både videorna från Englands och Brasiliens fans har haft över en miljon visningar, medan klippet med påstådda brasilianare som dansar och festar i Doha har setts över fyra miljoner gånger.

Men kommentarerna berättar en annan historia än budskapet som videorna försöker förmedla. ”Betalda skådespelare!” skrev en TikTok-användare på klippet av Englands fans i Qatar en vecka före turneringen. ”Dessa måste betalas av Qatar, det går inte,” sa en annan.

Ett fan anklagade QatarLiving, kontot som lade upp videorna, för att använda samma fans i separata videor i ett försök att lura användare av sociala medier. ”Såg dem alla klädda som Brasilien-fans igår”, sa ett fan. ”Jag svär att de betalar arbetarna för att vara fans vid det här laget, jag har sett dem stödja som 7 olika länder”, skrev en annan.

@qatarliving

Brazilian national team fans and supporters in Doha Corniche جماهير ومشجعي البرازيل في كورنيش الدوحة

♬ original sound – qatarliving
@qatarliving

Fans and supporters of Argentinian national team in Doha Corniche محبين ومشجعي منتخب الأرجنتين في كورنيش الدوحة.

♬ original sound – qatarliving
David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Bilder

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen