Följ oss

I’m out! Säljer alla hästarna

Sport

I’m out! Säljer alla hästarna

I’m out! Säljer alla hästarna

För höga kostnader och för lite prispengar. Nu avvecklar storhästägaren Darko Stankovic hela sin verksamhet och säljer varenda häst.

– Jag avvecklar allt, jag vill inte ha mer med trav att göra, säger han till Travronden

Darko Stankovic var bland annat med och delägde Gareth Boko som utsågs till årets tvååring på Hästgalan 2016 och som slutade trea i Elitloppet 2021.

För tidningen Travronden utvecklar han sitt beslut.

– Jag avvecklar allt, jag vill inte ha mer med trav att göra, säger han och fortsätter:
– Kostnaderna har stuckit i väg och prispengarna har inte hängt med. Jag köpte in och förväntade mig höjda prispengar och så blev det inte. Kolla E3, där har förstapriset höjts från 800 000 kronor till en miljon kronor senaste åren, den lilla ökningen äts upp av kostnadsökningarna. Det är enkel matematik, det går inte längre när transporter är svindyra och levande föl-avgifter kostar hur mycket som helst. Jag är out.

Tio av hästarna som ägs av Darko Stankovic tränas av Jimmy Dahlman. Blir jag av med alla hästar är det jättetråkigt men det är den värld vi lever i, det är hans hästar och jag kan inte ha några synpunkter på det. Såväl bättre som sämre hästar har flyttats från andra tränare tidigare, säger Dahlman till Travronden.

Figaros travsnack

Brinner för trav, spelar efter min egna analys, går för att vinna dem stora pengarna. Rygga gärna mina spel eller ta del av tips.

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Sport

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen