Följ oss

JVM: Totaldominans och skrällar

Underhållning

JVM: Totaldominans och skrällar

JVM: Totaldominans och skrällar

Totaldominans och skrällar. Det är vad som skulle symbolisera gårdagens premiär på 2023:s upplaga av junior-VM.
 
Sverige gick in och total dominerade sin match mot Österrike med stabila 11–0. En stabil laginsats där de flesta stjärnorna producerade. Efter en rätt skakig första period där Österrike faktiskt bjöd till kamp och hade en del farliga lägen så kunde juniorkronorna gå till periodvila med starka 2–0 i ryggen.
 
Isak Rosén, Leo Carlsson och Bystedt var de som ledde Sveriges framåt och tillsammans med backen Ludvig Jansson bäst på plan.
 
När det kommer till de andra matcherna som spelades igår så krossade Tjeckien en blekt Kanada med 5–2 vilket nog skakade stora delar av hockeyvärlden.
 
Finland i sin tur förlorade i förlängning mot Schweiz med 2–3. Detta kan vara ett tecken på att Finland ändå kommer ha ett bra mästerskap då man historiskt sett börjat dåligt men avslutar mästerskapet med medaljjakt och även att man tagit hem hela skiten.
 
Sedan har vi USA-Lettland som var en underhållande match där USA hade stora bekymmer mot letterna som spelade perfekt Bulan hockey. Troligtvis har Locmelis och Vilmanis tagit Luleås sarg ut spel med sig från J20 och implementerat det i letternas spelidé. Matchen vanns till slut av USA med 5–2.
 
Vad tror jag då om dagens match? Sverige kommer spela stabilt och rida på vågen av gårdagens storseger men med lite trötta ben kommer Tyskland ha en större chans än Österrike och jag hoppas på att det blir en mer spännande tillställning ikväll.
Hoppas att Lysell lyfter sig och faktiskt börjar spela mer med laget i stället för att bara satsa på soloräder och sin egen bländande talang. För som han spelade igår det spelet håller endast i U13. Det går inte att sticka under stolen med att han är en av lagets största och mest etablerade stjärnor men hans spel igår hade flertalet brister och där just lagspelet var den största. Hoppas han får chansen att visa sig från en bättre sida idag annars kan det nog bli så att han sjunker i lagets hierarki
Emil Dufva

Örebros hetsigaste Luleå supporter Big swinging DICK at bortastå!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen