Följ oss

Kroatien eller Marocko, tredje bäst i världen?

Underhållning

Kroatien eller Marocko, tredje bäst i världen?

Kroatien eller Marocko, tredje bäst i världen?

Årets VM i Qatar har förutom fakefans, immigrantarbetare, omänskliga lagar, dödsfall och FIFA-korruption varit skrällarnas mästerskap. Saudiarabien, Japan, Sydkorea och Australien är fyra lag som har presterat över allas förväntningar. All heder till de men när mästerskapet summeras efter söndagens final kommer mycket av rampljuset lysa på Kroatien och Marocko. De förstnämnda har såklart ett VM-silver från 2018 i bagaget men det var inte många som trodde på avancemang till årets semifinal. Med en ålderstigen trupp och långt ifrån lika mycket stjärnglans som i Brasilien tog de sig likväl förbi just brassarna. Men även här hamnar de i skuggan av ett annat landslag. 

Kontrasterna mellan vinst och förlust är stora när det kommer till utslagsmatcher. Foto: TT. 

Marocko heter de och har som första afrikanska landslag tagit sig till en semifinal i världens största turnering. Detta efter att ha slagit landslag som Belgien, Spanien och Portugal. Det är inte heller med tur och elva man på sin egen planhalva man har slagit dessa giganter. De har verkligen flugit fram med Walid Regragui på tränarbänken och en supporterskara som överträffar alla andra. 

Förbundskapten Walid Regragui till vänster och inhoppande Badr Banoune till höger. 

Som sagt har detta varit skrällarnas mästerskap men när vi om några år blickar tillbaka till vinterns VM kommer många slås av en viss tanke. Är verkligen Marocko eller Kroatien världens tredje bästa lag? Eller är de till och med bättre än så? På tisdag spelas den första semifinalen, den mellan Argentina och Kroatien. Dagen efter kliver Frankrike in som megafavoriter mot Marocko. Frågan är om vi får ännu en superskräll och att antingen kroaterna eller marockanerna tar sig till en final? 

Tor Sundberg 

Tor Sundberg

Supporterkultur och fotboll. I den ordningen.

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam MVP Ad

Populära

Reklam MVP Ad
Till toppen