Följ oss

Kronofogdens bitcoin auktion

Underhållning

Kronofogdens bitcoin auktion

Kronofogdens bitcoin auktion

Kronofogden snart ska sälja 73 stycken beslagtanga bitcoins på auktion, något som ska vara den största auktionen av kryptovalutor som Kronofogden hittills genomfört

Dagens Industri rapporterar att Kronofogden snart ska sälja 73 stycken beslagtanga bitcoins på auktion, något som ska vara den största auktionen av kryptovalutor som Kronofogden hittills genomfört.

De bitcoins som Kronofogden nu ska auktionera ut beslagtogs av polisen 2018 i samband med att den ökända droghandels-platsen Flugsvamp 2.0 stängdes ner. När valutan beslagtogs värderades den till 6,3 miljoner kronor medan den med dagens bitcoin-kurs värderas till närmare 13 miljoner kronor.

Sedan 2021 har Kronofogden tidigare genomfört fyra kryptovaluta-auktioner. Sammanlagt har dessa auktioner inbringat 223.550 kronor.

”Det faller sig ganska naturligt eftersom bitcoin är en finansiell tillgång med ett faktiskt värde som du kan följa i realtid. Om vi värderar andra tillgångar, som till exempel en bil, blir det en lite grövre bedömning”, säger Patrik Gustafsson till dagenspc Patrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare på Kronofogdens avdelning för försäljning.

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam MVP Ad

Populära

Reklam MVP Ad
Till toppen