Följ oss

Matgeek skickar julbomb till Ukraina

Underhållning

Matgeek skickar julbomb till Ukraina

Matgeek skickar julbomb till Ukraina

Matgeek eller Johan Hedberg som han heter skickar bomber till Ukraina istället för julkort till sina kunder.

Har följt Johan Hedberg under några år,  hans innehåll är lättsamt och lite tv4 nyhetsmorgon vibbar över hela honom. Mysiga matlagningar, promenader i skogen , laga bröd, baka kakor och gå ut med hunden .. Så är man van att se honom, tills han började skicka bomber istället för julkort..

Johan Hedberg som har nästan 100k följare på TikTok, varav många givetvis är barn, frågan om det är rätt forum att dela detta på?

Vad ska man tycka då? Smått smaklöst, klumpen i magen vrider sig och en känsla om att detta är fel?

Tänker man efter lite så är det väl ingen skillnad på om Svenska Staten sponsrar Ukraina med vapen och utrustning eller om Johan Hedberg gör det? 

Tycker någonstans att det är starkt att så tydligt stå för något, att våga agera och inte gömma sig bakom lager av moraliska skyddsbarriärer.

Väldigt lätt att jubla över att Svenska Staten bistår med vapen för att driva ut Ryssland ur Ukraina, det är en annan att bidra ekonomiskt och se sitt namn på en bomb, en bomb som troligtvis dödade någon, då är man högst delaktig i dessa personers död och förintelse, oavsett vilken sida av kriget man står på så är det en tuff insikt. 

Hur kommer reaktionerna från detta att falla ut? Johan Hedbergs TikTok svämmar över med olika åsikter, många är positiva, en del tycker att det är smaklöst. Vad tycker du? Vad kommer hans kunder och samarbeten tycka? 

@matgeek

No #christmas card this year. Instead we used the money where it makes a true difference. If you want to send your own message check link in bio to @dzygaspaw #ukraine

♬ original sound – Johan Hedberg
David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen