Följ oss

MrBeast om Musks hjärnchip

MrBeast om Musks hjärnchip

Jisses vad sånt här skrämmer mig. Tänk dig att all information du har i din telefon kopplas upp direkt mot din hjärna och informationen finns delvis tillgängligt direkt. Elon Musk meddelar att en första prototyp skulle kunna generera över 10.000 st knutpunkter och upp till 5 st Neuralink implantat mer användare kan opereras in.

50.000 knutpunkter för information, går att jämföra med liknade test på personer med nedsatt rörelsefunktion som med endast 10 knutpunkter kopplade mot hjärnan kunnat styra en datamus, bläddra bilder, ge beskrivningar, spela arkadspelet pong etc med hjälp av bara hjärnan.

Sedan sex år tillbaka har Neuralink filat på ett neuralt nätverk som på sikt är tänkt att koppla ihop våra hjärnor med datorer.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Neuralinks grundare Elon Musk nu inlett samtal med Synchcron om ett potentiellt samarbete mellan de båda företagen.

Synchron är ett New York-baserat företag med ett 60-tal anställda som tillverkar hjärnimplantat åt förlamade patienter. Till skillnad från Neuralink har Synchron fått tillstånd av amerikanska myndigheter att utföra tester på människor, något som är av stort intresse för Elon Musk och kompani.

Elon Musk uppgav att Neuralink planerar att börja med mänskliga försök av sina hjärnchip någon gång i år.

MrBeast som är en av de mäktigaste influensers på sociala medier och en av YouTubes största profil   någonsin ger sin syn på Neuralink och verkar inte vara speciellt tveksam över kraften bakom implantatet. MrBeast verkar också vara redo att själv operera in Neuralink , återstår väl att se.

Kort om Neurolink från Wikipedia

Neuralink är ett amerikanskt företag som utvecklar implanterbara människa-dator-gränssnitt (human-computer interfaces) som en ”neural lace”. Företaget grundades år 2016 av Elon Musk och redovisades offentligt mars 2017

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen