Följ oss

NASA tränar rymdbowling

Bilder

NASA tränar rymdbowling

NASA tränar rymdbowling

För några dagar sedan presenterades världen för denna …öh… video av en rymdfarkost som skjuts upp mot en asteroid. Det var ett test för att se om vi kunde slå ut ett potentiellt hot mot vårt hem jorden i en form av bowling mot asteroiden.

Nasa lyckades att krascha en rymdfarkost direkt in i asteroiden, en kollision på 22530 km/h utformad för att testa om en sådan teknik en dag skulle kunna användas för att skydda jorden från en potentiellt katastrofal händelse.

Säger ”öh” för det var vad det var lite händelselös.

Jag ville se explosioner och asteroiden krossas i en miljard små bitar. Vet att det inte var meningen med videon, men det är vad jag längtar efter när jag klickar på bokstavligen vad som helst på internet.

Foliehatten är också på direkt, filmsekvensen ser så dåligt fake ut att det måste vara på riktigt? Hade detta varit en sekvens från en Hollywood film så hade jag klagat på dålig CGI. Internet svämmas över med memes och fortnite kommentarer på Nasas officiella twitter. Vad tror vi? 

Asteroiden, Dimorphos, har en storleken på  ungefär Friends arena i Stockholm. Den kretsar kring en större asteroid vid namn Didymos.

Den utgör inte ett hot mot vår planet nu eller någon gång inom överskådlig framtid.

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Bilder

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen