Följ oss

Old boys vs Sad boys? CHL semifinal!

Underhållning

Old boys vs Sad boys? CHL semifinal!

Old boys vs Sad boys? CHL semifinal!

Idag är dagen med stort D som Frölunda fansen längtat efter. Nu möter man Luleå i en semifinal och inte i en final vilket är tur för Frölunda då man fortfarande inte vunnit nån final mot stålmännen från norr!
 
I kvällens möte ställs två lag som man skulle kunna säga blivit sönderlästa i sin inhemska liga när det kommer till spelidé och spelar en relativt omodern hockey fast på olika sätt. Frölunda är kvar i samma spelidé som Roger kört med sedan han kom till Frölunda och Bulan kör med samma gamla tankesätt om hög press och rulla på samtliga spelare.
 
Roger lägger upp kvällens plan?
Frölunda är idag ett lag främst bestående av äldre herrar som vägrar lägga skridskorna på hyllan och möter ett Luleå i djup depression efter förra årets tuffa förlust i finalen.
 
Luleå gick från att vara en maktfaktor inom svenskhockey till ett lag utan glädje i spelet och helt avsaknad av spelsystem, eller rättare sagt synk i spelsystemet.
Lundqvist och gänget snackar artros i vätskepausen
Däremot har dessa två lag alltid gått bra när det kommer till Champions Hockey League. Anledningen till att Frölunda går så bra just i CHL måste bero på att tempot i Europa är lägre vilket passar spelare som Lasch, Lundqvist med flera som inte lyckats med poängskörden i SHL hittills.
 
När det gäller Luleå gynnas man även här av det lägre tempot ute i Europa då avsaknaden av spelidé blir mindre viktig när man kan åka sönder motståndet.
Frågan är nu hur kommer det gå mellan dessa två lag? Personligen så hoppas jag Luleå ställer upp med juniorlaget och teoretiskt lämnar in WO och fokuserar på att hålla sig kvar i SHL men nu gissar jag att tränarna i Luleå tänker annorlunda och faktiskt satsar på dessa matcher och då är ju frågan om Luleå kan utmana Frölunda som är ett betydligt skickligare lag och som i senaste SHL matchen lyckades sänka tempot så pass att Luleås speed inte vart avgörande.
Visserligen ägde Luleå matchen men som vanligt fick man inte med sig studsarna och kom oftast fel i sin tajmning i anfallszon.
 
Så vad tror jag om dagens drabbning? Jag skulle nog inte bli miljonär om jag tippade på en mål snål tillställning som Frölunda tar hem med antingen 2-1 eller 3-2.
Emil Dufva

Örebros hetsigaste Luleå supporter Big swinging DICK at bortastå!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam MVP Ad

Populära

Reklam MVP Ad
Till toppen