Följ oss

Örfilas tills ansiktet vanställs

Örfilas tills ansiktet vanställs

Dana Whites nya show, där vi ser 30 idrottare tävla i vad som beskrivs som den ”största örfils-tävlingen genom tiderna”, har inte varit blyg för kontroverser.

Men nu säger neuroforskaren och hjärnskakningsexperten Chris Nowinski att den kommande sporten är en möjlighet för att idrottare kommer att utnyttjas.

Nowinski är en före detta WWE-brottare som var med och grundade Concussion Legacy Foundation efter att ha forskat om fotbollshjärnskakning.

Medan Nowinski delade ett grafiskt klipp från RXF Slap Fighting Championships i Rumänien, skrev Nowinski: ”Jag tror att vuxna kan välja att göra farliga jobb om de förstår riskerna och rimliga ansträngningar görs för att skydda dem.

”Men huvudslag utan försvar är bara tråkigt. Det påminner oss om att människor som inte tar riskerna ofta utnyttjar dem som gör det.”

Videon han delade visade Power Slap-tävlande Comsa Sorin stå på sig så länge att han blev vanställd i slutet av tävlingen.

När han tog sig hela vägen till finalen fick Sorin så småningom lägga händerna på vinnare-bältet, men fick utstå en halvtimmes helvete då hans ansikte slogs gång på gång av sin motståndare och han hade synligt allvarlig smärta.

Under 20 långa, plågsamma minuter slogs han upprepade gånger på sidan av ansiktet när det fortsatte att svälla och bli ännu mer vanställt, men han uthärdade smärtan och besegrade till slut sin motståndare.

I oktober tillkännagav UFC planer på att lansera sin egen slap-fighting-liga

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Sport

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen