Följ oss

Red Bull fuskar sig till vinst?

Bilder

Red Bull fuskar sig till vinst?

Red Bull fuskar sig till vinst?

McLaren Racings vd Zak Brown har enligt uppgift hävdat att överskridandet av budgettaket eller ett procedurbrott är fusk.

Det har bekräftats av FIA att Red Bull begick ett mindre överskridande av utgifter 2021, den första säsongen där kostnadstaket var aktivt.

Detta betyder att Red Bull kunde ha gått  så långt som $7,25 miljoner över gränsen! Fuskar de sig till vinst men hjälp av sin enorma möjlighet att pumpa in pengar i F1, vilket med dem satta kostnads taken ger en stor fördel !

 

FIA måste nu bestämma ett tillvägagångssätt som kommer att skapa ett prejudikat för hur kostnadsöverträdelser kommer att hanteras. 

BBC Sport rapporterar att Brown har skickat ett brev till FIA och hävdar att överutgifter och potentiella proceduröverträdelser är alltför lika med ”fusk”, och han vill se att sportsliga straff utfärdas, även om han inte har nämnt något lag vid namn.

Ska bli spännande att se vad det eventuella straffet blir, enbart böter kommer inte ge dem stora teamen något, kommer vara en fördel för Mercedes och Red bull som har gigantiska summor att röra sig med i jämförelse med de mindre teamen. 

Läs hela artikeln på engelska: Planetf1

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Bilder

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen