Följ oss

Skrev CIA powerballaden ”Wind of Change” ?

Poddar

Skrev CIA powerballaden ”Wind of Change” ?

Spotify

Skrev CIA powerballaden ”Wind of Change” ?

Året är 1990.

Berlinmuren har precis fallit. Sovjetunionen är på gränsen till kollaps. Ett heavy metal-band från Västtyskland, Scorpions, släpper en powerballad, ”Wind of Change”. Låten blir soundtracket till den fredliga revolutionen som sveper över Europa – och en av de största rocksinglarna någonsin. Enligt vissa fans är det låten som avslutade det kalla kriget.

Decennier senare hör New Yorker-författaren Patrick Radden Keefe ett rykte från en källa: Scorpions skrev faktiskt inte ”Wind of Change”. Det gjorde CIA.

Det här är Patricks resa för att hitta sanningen. Bland före detta agenter och läderklädda rockare, från Moskva till Kiev till ett GI Joe-möte i Ohio, är det en berättelse om spioner som gör det otänkbara, om propaganda gömd i popmusik och en labyrint av regeringshemligheter. ”Förändringens vind.” En offbeat åtta delars utredning.

Är detta sant? Vem vet, Patrick Keefe håller inne på det in till sista avsnittet. In och lyssna på en true crime podd på engelska som tar snabba vändningar

Kimberly Sorce

My name is Kimberly Sorce and I am an American living in Sweden. Check out my content on TikTok, YouTube, and Instagram!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Poddar

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen