Följ oss

Starka reaktion på en mörkhyad sjöjungfru

Starka reaktion på en mörkhyad sjöjungfru

@thedfwdad

Never thought a movie trailer could make me cry but then I saw @halle and knew how it would make my kids feel. Thanks @disney for making my kids feel seen. Can’t wait to be at Disney World in 12 days! #disney #interacialadoption #representationmatters #littlemermaid #thelittlemermaidtrailer #partofyourworld #blackgirlmagic #girldad #d23 #disneyadult

♬ The Little Mermaid (Marimba Remix) – Harry Goes Boom!

Fler reaktionsvideor längre ner i artikeln

Disney har bara haft en framstående svart prinsessa.

En ny version av ”The Little Mermaid” med Halle Bailey i huvudrollen förändrar det, till stor glädje för svarta barn och deras föräldrar.

Till en början är allt vi får se en glänsande fena  och en blixt av rött hår, klassiska sjöjungfrun är nog allas första tanke.

Hon glider graciöst genom en undervattensvärld av fiskar, koraller, havssköldpaddor och skeppsvrak. Den välbekanta snutten av en legendariska Disney-låten spelas, och när hon simmar till ytans ljus avslöjas prinsessan äntligen.

”Är hon mörkhyad?” frågar sig Ke’Iona Shanks, som fyller 8 år nästa vecka. ”Jippie!”

Ariel, porträtterad i Disneys tidigare film som vit med brandrött hår och blå ögon, har nu röda lockar och är mörkhyad. Här presenteras Halle Berry som huvudkaraktären Ariel. 

Har som vit, svensk och snart medelålders man? aldrig riktigt reflekterat över att det kanske saknas mörkhyade prinsessor, klippen som sprids på internet bevisar motsatsen, är det någon som hackar lök?? Jisses vad känslosamt när barn och vuxna mörkhyade reagerar så pass starkt!

Kolla även in den officiella trailern, gåshud!

Känns härligt att det normaliseras med mörkhyade huvudkaraktärer, prinsessa, kungar, actionhjältar etc. 

Kommer kritiska röster runt om i världen, där många hävdar att Den lilla sjöjungfrun är vit, vet inte riktigt om de tror att Den lilla sjöjungfrun är baserat på en riktig person och någon historiskt korrekt händelse.. Kanske blir lättare med den nya generationen?

Min dotters favorit docka som hon fick i julklapp för 4 år är Doktor Mcstuffin (Tecknad serie på Disney), hon har även Mcstuffins doktorsväska och har gjort avancerade operationer på mig ett flertal gånger..

Hon är 7 år idag och det har aldrig diskuterats hudfärg eller kommenterats mörkhyade karaktärer i barnprogram, tror inte hon skulle reagera på att den lilla sjöjungfrun är mörkhyad.

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen