Följ oss

Svenska Elina om drömjobbet som F1 teamläkare

Bilder

Svenska Elina om drömjobbet som F1 teamläkare

Svenska Elina om drömjobbet som F1 teamläkare

Privat: Elina Haukipuro

Efter Viaplay motors klipp på Instagram om hur Svenska Elina Haukipuro har hittat sitt drömjobb – läkare åt Mercedes och Williams i Formel 1 så var jag givetvis tvungen att höra av mig till Elina och lyfta upp Svenskar inom sporten vi älskar.

För mig personligen så har Williams racing och historien bakom stallet Williams racing som grundades av Frank Williams 1969 en evig plats i mitt F1 hjärta och det hade varit min dröm att bara stå 1 meter ifrån en av deras bilar, så att Elina får vara en del av deras team är otroligt stort! 

Pratar snabbt med Elina som befinner sig i Italien och förbereder inför nästa deltävling som körs på klassiska Monza-banan i norra Italien, söndag 11 september.

Ställer 5 snabba frågor! 

Hur landar man ett jobb som teamläkare för Mercedes AMG Petronas och Williams racing?

– Skaffa en bred jobberfarenhet, jobba hårt, visa initiativ och nätverka en massa

Hur är livet på resande fot och att vara en del av en sån stor apparat som F1 är?

– Det är otroligt roligt att få vara en del av f1 cirkusen som besöker världens alla hörn. Det innebär också långa arbetsdagar, hårt jobb och en hel del jet-lag… Men jag känner mig lyckligt lottad varje dag jag går till jobbet

Vilket har varit ditt mest minnesvärda F1 ögonblick, inom egna teamen eller något annat stall?

– Det måste vara Brasiliens GP 2021 när Lewis övertog alla och vann loppet!

Hur var nerverna första gången du träffade Lewis Hamilton som för många är en levande legend inom sporten? .. (Som jordklotens minst meriterande ”sportjournalist så glider jag in med en klassiskt starstruked fråga men Elina kontrar med en rak höger, media-tränar dem teamläkarna?)

– Känner mig väldigt privilegierad att ha fått lära känna all jag jobbar med, oavsett om det är förarare, mekaniker, ingenjörer eller någon som lagar maten, alla här jobbar hårt, är snälla så det är ett nöje att vistas bland så pass talangfulla och inspirerande människor.

Senaste kvinna att köra formel 1 var Maria Grazia ”Lella” Lombardi 1974 och 1976,  hur ser du på förhoppningen om en kvinnlig förare i framtiden?

– W series har lyckats bra med att få fram kvinnor inom motorsporten. Det är en tidsfråga innan någon kvinna som t.ex. Jamie Chadwick, som sedan 2019 är ’development driver’ för Williams och vunnit W series flera gånger, får en plats i f1

It’s a wrap .. Förväntar mig inte stora journalistpriset eller guldspaden för grävande journalistik!  Missa inte söndagens deltävling på klassiska banan Monza! 

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Bilder

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen