Följ oss

TikTok – Colosseum för psyksjuka?

Underhållning

TikTok – Colosseum för psyksjuka?

TikTok – Colosseum för psyksjuka?

Samhällets alla skikt på ett och samma ställe i live-videoform med en påhejande publik bestående av barn och vuxna som vill ha underhållning likt gladiatorerna på Colosseum? Tränade gladiatorer och exotiska djur har byts ut mot samhällets bottenskikt och det är nog bara en tidsfråga innan vi har något allvarligt fall med TikTok i rubriken.

Det är för många sjuka (vuxna) personer som har hittat live-funktionen och gjort det till en vardagssyssla på gott och ont. 

På en live så har vi en harmlös lågbegåvad hemmasittare som svarar troll med gråten i halsen och i flödets nästa live sitter en våldtäktsdömd gängkriminell som trycker i en bunker och tar emot donationer. 

Polis har flera gånger knacka på hos en psykiskt sjuk kvinna som mitt i en live med flera tusentals tittare blir omhändertagen av polis för att åka in på tvångsvård. Hon är dock tillbaka på live-stream kort därefter från sjukhusbritsen. 

Live med hundratals, ibland tusentals tittare som samlats i en livechatt medan detta pågår. Det ”liveas” tillsammans genom en inbjudan och sedan är showen igång. Ibland sitter upp mot 4 vuxna personer och skriker som apor på varandra.  Psykopatens paradis och ansiktet till psykisk ohälsa?

Som en livestream direkt från psykiatriska akutmottagningen, socialfall och mobbarna från grundskolan. 

Emelie Svanström

Populärkultur, konspirationsteorier och humor! Tack för att du läser det jag skriver

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen