Följ oss

Vad är hockeyn utan lite smällar?

Underhållning

Vad är hockeyn utan lite smällar?

Vad är hockeyn utan lite smällar?

I torsdags gick en av Sveriges främsta hockeyspelare bort, Börje Salming blev 71 år gammal när han efter en tids sjukdom gick bort. Legenden Salming har under senaste tiden fått ta emot enorma hyllningar Både i Nordamerika och främst i Toronto samt på Tidernas Hockeygala.
 
Jag kommer inte gå in särskilt mycket på hur Salming var som spelare och det är inte min uppgift att göra då jag är för ung att minnas när han faktiskt var aktiv.
 
Det jag däremot kommer gå in på var hur han med sitt sätt att spela offrade blod, svett och tårar. Med över 300 stygn i ansiktet banade han vägen för spelare från Europa att faktiskt få chansen att spela i NHL.
 
Utan Salming kanske spelare som Lidström, Foppa ,Sundin aldrig fått chansen att spela i världens högsta liga. Med sin nästan självutplånande spelstil att ta smäll efter smäll men att aldrig ge upp var Salmings signum på isen och det visade de hårdnackade NHL-spelarna att en svensk viking sätter man sig inte på.
 
Börje Salming ansiktsskada under tiden i Toronto
Tyvärr så måste jag nu i omgång 21 av SHL när alla lagen hyllade denna svenska hjälte, ge en kraftig känga till disciplinnämnden och hockeyligan som tyvärr med deras okonsekventa och mjuka synsätt håller på att radera Sverige som hockeynation när det kommer till just det Salming stod för.
 
Att stänga av Borgman 4 matcher efter en kollision med Broc Little är en skam och vi måste börja låta olyckor faktiskt ske på isen om svensk Hockey ska utvecklas. Vi ser det i turnering efter turnering hur vi spelar mindre och mindre fysiskt vilket även speglar resultaten i turneringarna.
 
Nu menar inte jag att vi ska gå tillbaka till tiden när huvuden jagades och hjärnskakningar mörkades vilket är förkastligt när det kommer till spelarnas hälsa. Vi måste däremot låta spelarna våga satsa och lära sig i tidigare ålder både dela ut och ta emot tacklingar för att minska skaderisken.
 
Nu kommer jag checka ut i några veckor på grund av en operation men är åter igen lagom till JVM.
 
CMORE bjuder på lite fula och snygga tacklingar

Kära läsare, Allting som struntprat.se producerar får du ta del av utan kostnad. Att skapa en bra produkt inom det här fältet kräver mycket tid och kreativitet,  ändå är det inte speciellt lönsamt.
Jag skulle därför bli otroligt glad om du ville vara med och stödja det här projektet. Allt stöd går till att täcka kostnader för att driva magasinet. Swish: 073-333 03 30

Emil Dufva

Örebros hetsigaste Luleå supporter Big swinging DICK at bortastå!

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen