Följ oss

Vidrigt tilltag på galoppbanan

Underhållning

Vidrigt tilltag på galoppbanan

Vidrigt tilltag på galoppbanan

Jisses vad sjukt, såg den här videon och chockerades över tilltaget! Den andra jockeyn  hade lätt kunnat dött av fallet och hur tror Christophe att han ska komma undan med detta? Allt filmas ju?! 

Jockeyn Christophe Soumillon har dömts till två månaders avstängning från hästkapplöpning efter att ha sett ut att armbåga en medtävlande under ett lopp på fredagen i Frankrike.

2 månaders avstängning, vilket skämt.. Kom inte tillbaka till sporten igen ! 

I ett uttalande till Sky Sports Racing sa Soumillon: ”Jag kände lite press från Rossa på utsidan när jag försökte hålla en bättre position bakom Ryan [Moore]. Jag var precis bakom Ryan vid den tiden och jag satte min armbåge mot honom bara för att få honom att förstå att jag inte gick till insidan.

”När jag bad min häst att stanna där och gå en bit till höger, har jag tyvärr knuffat honom ett eller två steg och han ramlade av.

”Jag visste direkt att jag gjorde ett misstag och jag är fruktansvärt ledsen över vad som hände eftersom jag hatar att se sånt här. När du gör det är det ännu mer hemskt, så jag vill verkligen be om ursäkt till alla, alla inblandade.”

Köper inte den förklaringen eller ursäkten, detta är en erfarenheten ryttare samt att man ser hur han slungar ut armbågen, säkerligen inte med tanken att Ryan ska flyga i marken men garanterat för att få honom ut rytm.

Har kanske sett 1000 tals galopper i mitt liv, aldrig sett något liknande. Nu rids ju franskt galopp betydligt hårdare än i Sverige men allvarligt, hade Ryan dött av detta eller brutit nacken, hur hade diskussionen gått då? 

Största smällen kommer nog ifrån hans arbetsgivare som säger upp sitt kontrakt med jockeyn. Helt förståligt! 

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen