Följ oss

Woodstock festivalen 99, dokumentären om en rullande katastrof

Underhållning

Woodstock festivalen 99, dokumentären om en rullande katastrof

Netflix

Woodstock festivalen 99, dokumentären om en rullande katastrof

Woodstock, den tre dagar långa musik- och konsert festivalen som hölls första gången i augusti 1969, omfamnade helhjärtat kärlek, frihet och harmoni inom sina festligheter. Utomhus festivalen som besöktes av minst 400 000 personer, visade upp hur musik kan vara en form av fredlig protest och blev senare en avgörande symbol för den nya generationen.

Trettio år senare återupplivades Woodstock av dess ursprungliga grundare – Michael Lang, Artie Kornfeld, Joel Rosenman och John P. Roberts – som försökte ge en liknande upplevelse till en ny grupp ungdomar. Men trots de höga förhoppningarna, var Woodstock ’99 nedsmutsad av dåliga faciliteter, upplopp, vandalism, misshandel, förstörelse och företagsgirighet, vilket gjorde det till en av de mest ökända festivalerna i musikhistorien.

Netflix senaste dokumentär, ”Trainwreck: Woodstock ’99”, utforskar vad som gick fel i skapandet och utförandet av 1999 års festivalen. Under loppet av tre avsnitt lyfter serien fram allt från festivalens deltagare och artister till dess arrangörer, producenter och affärspartners. 

Tror arrangörerna som försökte återskapa hippy-konserten underskattade en generation, uppväxt med douchebag filmer som American pie och fight club, öl, droger och rock and roll .. 

Minns ni legendariska Fyre Festival som aldrig ägde rum. Lyx-festivalen grundad av bedragaren Billy McFarland och rapparen Ja Rule. Den skapades med avsikten att marknadsföra en app för bokning av musiktalanger för deras företag Fyre Media. Festivalen var planerad att äga rum den 28–30 april och 5–7 maj 2017, på den bahamiska ön Great Exuma.

Evenemanget marknadsfördes på Instagram av sociala mediers influencers och modeller inklusive Kendall Jenner, Bella Hadid, Hailey Baldwin och Emily Ratajkowski, av vilka många från början inte avslöjade att de hade fått betalt. 

Tusentals festivalbesökare reste till Exuma och mötes av något helt annat en en lyxig resort.. Woodstock 99 slår nog ändå Fyre om man summerar dem faktiska katastroferna. 

Fyre dokumentären hittar ni också på Netflix

David Holm

Big swinging dick at the cracker factory

Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar i Underhållning

Reklam Northern Hooligans Shop

Populära

Facebook

Reklam Northern Hooligans Shop
Till toppen